Velký Meder vás zve do termálních bazénů na okraji lesoparku

Velký Meder je rekreační oblast na jihu Slovenska, zhruba šedesát kilometrů jihovýchodním směrem od Bratislavy. Nachází se v Podunajské rovině, která je známa svým velmi teplým podnebím, vlastně se jedná o nejteplejší část celého Slovenska. V rámci ubytování Velkého Mederu s polopenzí vás tu zastihne mnoho dní, kdy není slunce na obloze zastíněno oblačností, ale to není zdaleka vše, proč si v tomto prostředí dopřát týdenní dovolenou. Velký Meder je proslulý termálními prameny, které zásobují několik venkovních a vnitřních bazénů.

rekreační oblast

Koupaliště jsou přístupné dětem i dospělým a pobyt v termální vodě má také docela odlišný efekt ve srovnání s klasickými plaveckými bazény, napuštěnými chlorovanou vodou. Termální voda má i léčivé účinky a lze ji doporučit i pacientům v rekonvalescenci po některých závažnějších chorobách.

Využijte zalesněné plochy

Termální koupaliště Velkého Mederu disponují několika zásadními výhodami, mezi něž patří i okolní Čalovský les. Jedná se o zalesněnou oblast několika čtverečních kilometrů, kde lze provozovat procházky či projížďky na kole. Prostředí je velmi vhodné i pro rodiny s malými dětmi i pro seniory, kteří tu vyhledávají vytoužený klid. V lesním prostředí je také potřebný stín, který brání případnému úpalu i úžehu.

bazén na koupání

Lesní porost poskytuje ještě jeden zásadní jev, který je pro mnohé z vás poměrně neznámým pojmem – záporné ionty. Ionizace ovzduší probíhá zejména v prostředí, kde je dostatečná vlhkost vzduchu a lesní porost, což přesně Velký Meder splňuje. A tam, kde se vyskytuje převaha záporných iontů, lidský organismus se přirozeněji regeneruje a dochází k léčebným vlivům, které nemají takový efekt v městském prostředí. Jinými slovy, ve městech převažují spíše ionty kladné, a ty jsou pro nás nežádoucí. Urychlují oxidaci tělesných buněk kyslíkovými radikály a tím pádem celý proces stárnutí fyzického těla.